Submitted by WA Contents

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

Vietnam Architecture News - Feb 15, 2021 - 15:04   5668 views

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

Vietnamese architecture practice G+ Architects has completed a hotel and cafe made of all-white shell structure in Thành phố Đà Lạt in Vietnam

Named The L00P Boutique Hotel & Café, the 2,000-square-metre building is located on a site with three bench footings naturally formed. 

The building, proposing a large courtyard at the center, creates circular pathways within the building to connect the cafe area.

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

"Our mission is to create a residential area and a café which will last 10-15 years. The concrete area is 400m2, the other are a garden, a railyard and a camping site," said G+ Architects in a project description.

For design scheme, the architects are inspired by the pine forest at dawn that fabricated 70 pillars sheltering beneath a bright tole layer. As the team highlighted, this determined the shell and the structure of the building.

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

"The transparency of the glass, the burry image of the landscape through the morning mist, as well as the sheltering effect against the rainy condition of Da Lat; all was considered and utilized as we were designing the outer shell of the building," addd the studio.

"The bright tole layer can produce different lighting effects, from completely opaque to crystal clear. Every fold of the tole layer resembles those of our preferred type of fabric."

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

The hotel contains 12 rooms and each is different from the other in every aspect due to the circular structure of the building. All rooms presents views to the hills, pine forest or the garden in the center. 

The architects took the white color as the main theme, and the interiors in each room have been minimalized. The architects excluded all unnecessary furniture in the interiors, enhancing natural light sources. 

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

"So the colors and temperature will always reflect the climate conditions of the land whose height is at 1500m," added the architects.

The architects wanted to reveal the opaque line between the inner and the outer skin. The café area is divided into two parts: the upper part has been designed as a semi-open area, one part standing under a tiling roof, while the other part viewing towards the valley below. 

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

This place is where our visitors can experience the minimalism as well as a clear spatial layout while also enjoying the view of the landscape at its finest.

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

The lower part has been designed as a café which is covered in glass along its border, this area is connected via a walking path with the inside of the building as well as the garden below. 

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

"Since the beginning of the project, we have dismissed all the overly complicated ideas and decided to keep the concrete materials of the ceiling and floor unchanged," the architects added. 

"The seats in the café are formed in cave-like benches, all viewing towards the valley and the garden below."

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

The building allows walking and exploration. Since the building makes a loop, it has corridors bordering its round body, which is a walking path for visitors. 

These circular pathways are sometimes interrupted by the staircases or ramp slopes. There is a small path heading straight towards the main hall, through the middle garden, into the upper or lower café and expanding towards the valley below.

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

As the architects continue, the hotel has two traffic systems, one piercing the building and the other spreading along its border: 

The first is the corridor system bordering the building, which is the pathway for our staying visitors, while the other system performs as the main pathway connecting the three areas, which is inspired by cave walking paths. 

"Here, our visitors can experience the rotation of light and shadow, the constant shifting of landscapes, distance and height," the team added.

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

Site plan

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

Axonometric drawing 

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

Ground floor plan

G+ Architects completes all-white circular L00P Boutique Hotel and Café in Vietnam

First floor plan

Project facts

Project name: The L00P Boutique Hotel & Café

Architects: G+ Architects

Location: Thành phố Đà Lạt, Vietnam. 

Size: 2000m2 

Date: 2020 

All images © Quang Tran

All drawings © G+ Architects

> via G+ Architects