Submitted by Sophia T

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

China Architecture News - Apr 12, 2019 - 04:24   4754 views

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

The project was built from containers, situated at Orenda, Chongming Island, Shanghai, China. Its isolated location on an open grassland, as well as the narrow interior spaces of the containers, made the project challenging. In order to give the ten ordinary staggered containers unique aesthetics, Yiduan Shanghai Interior Design boldly extended the inner space of the containers outwards, through creating a void box connected to each closed container.

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

The added boxes, framed by grilles, increased usable area, met the functional demands, and formed a contrast of solidness and void with the containers. Natural light can be filtered through grilles, generating a poetic view of light and shadows. The containers, and the new boxes generated from them, together produce staggered and overlapping architectural form, making the building look modern and futuristic.

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

The overall architecture features a coordinated palette of white and light natural wood color, which gives it a clean, simplistic and modern visual impression. Besides, matched by the surrounding green grassland, the architecture harmoniously blends with nature. A meandering river passes through the middle part of the building, adding flexibility and vitality to it.

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

The entire building is composed of three floors, with 1F functioning as reception and display space, 2F providing simple meals, coffee and tea and 3F serving for working, meeting and business activities.

The circulation conforms to the natural surroundings, offering different view at each step, and Zen elements utilized are well coordinated with the modern and minimalist design style. The indoor and outdoor spaces are integrated as a whole, which breaks the convention and gives the architecture soul.

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Image provided by Yiduan Shanghai Interior Design

Before Transformation

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Image provided by Yiduan Shanghai Interior Design

Before Transformation

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Yiduan Shanghai Interior Design Built Staggered Spaces Derived From Containers

Project information

Project category: reception & display center

Architectural design firm: Yiduan Shanghai Interior Design (www.yd-d.net)

Chief designer/creative director: Xu Xujun

Design team: Xu Xuwei, Liu Wei, Gong Xuan, Liu Wei

Project location: Haiyong County, Chongming Island, Shanghai, China

Project area: architecture — 1800 m2, landscape — 2000 m2

Completion time: May 2018

Main material brands: Kohler, NVC, USG Boral

Photographs © Enlong Zhu

> via Yiduan Shanghai Interior Design