Submitted by Ka Ki Lee

TST Salisbury Garden and Restroom by LAAB Architects and James Corner Field Operations

Hong Kong Architecture News - Mar 25, 2018 - 01:58   22717 views

TST Salisbury Garden and Restroom by LAAB Architects and James Corner Field Operations

LAAB Architects, a young and interdisciplinary architecture studio in Hong Kong with a strong focus on parametric design and fabrications, has completed their project Garden Restroom in the recently re-opened TST Salisbury Garden of Hong Kong.

TST Salisbury Garden and Restroom by LAAB Architects and James Corner Field Operations

Located at the heart of the Tsim Sha Tsui waterfront, Salisbury Garden, is designed by James Corner Field Operations with a team of international and local designers. The garden revitalises Victoria Harbour waterfront and transforms the area into a place where culture, landscape and art converge, and is ideal for both daily leisure and occasional celebrations.

TST Salisbury Garden and Restroom by LAAB Architects and James Corner Field Operations

Garden Restroom is a public lavatory LAAB Architects designed for the Salisbury Garden in Tsim Sha Tsui. The translucent facade rolls up to the roof, bringing natural sunlight into the interior; at night, the architecture lights up like a lantern in the dark.

TST Salisbury Garden and Restroom by LAAB Architects and James Corner Field Operations

Borrowing the architectural language of adjacent buildings, LAAB uses timber fins to create a diagonal pitched roof, providing a dynamic spatial experience for visitors while creating a visual surprise for those standing from afar.

TST Salisbury Garden and Restroom by LAAB Architects and James Corner Field Operations

TST Salisbury Garden and Restroom by LAAB Architects and James Corner Field Operations

Inside the lavatory, they construct a curvilinear wall to create enclosure with a sense of privacy, while concealing light bulbs, speakers, and exhaust fans underneath. Garden Restroom plays the sound of flowing water, users can enjoy a moment of privacy with comfort and ease.

All images courtesy of LAAB

> via LAAB Architects