Submitted by WA Contents

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

China Architecture News - Sep 2, 2019 - 00:51   7941 views

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

A giant metallic curved slide has been designed at the center core of the reception waiting area of this kindergarten to provide interstice environment for children. 

Designed by interior design firm ELTO Consultancy, the new kindergarten, named Avenue Green Sheshanin Shanghai, aims to create a place just like a home and a small communal place for kids with multi-play toys scattered around the building. 

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

The studio tries to establish a social interactive environment. "We believe when a human being interact in a creative environment, it will help to induce and cultivate emotional intelligence and mutual growth," said the designers.

Designer responds to local conditions, envisioning how children and teachers will be using the space. When reach out to the community, they explore on daily interactions between children, teachers as well as parents. There is a café-liked facility for the purpose of interaction. It is an open area where parents can wait and rest, while children play around a slide. 

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

"One of the features at this reception area is the backdrop wall with simple color-coat, which is used to project children's works and showcase kindergarten's culture," added the designers. 

"Designers adopted wood and pale colors scheme in the space. This light combination scheme demonstrates and conveys a message of sustainability and environment-friendly concept and at the same time gives a sense of homely warm feeling." 

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

The designer intentionally makes the entire space into a huge toy, by placing a surprising curved slide in the center core of the reception waiting area. With this structure, it promotes children's curiosity and unearths their unlimited and self initiated exploration mode. 

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

Designer also takes children's perception and feeling into consideration while dealing with design details and concept for the kindergarten. As the slanted window structure being part and parcel of the building, the interior is highly geometrical which challenges the children's visual experience, while the rooms are arranged with a narrative-inspired twist. 

The designers also utilize the building natural phenomenon of sunlight into the interior space to create a sense of peacefulness and coziness.

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

The studio encourages children to navigate the space while surveying and interacting with different aspects of design. There are different zones that offer different architectural terrain and structures which can accommodate various modes of activities, in the manner of both dynamic and quiet. 

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

The large open, bright and pleasant area is where the children can run freely around the columns, and play hide-and-seek. Meanwhile, the small huts that are incorporated in the large space allow children to enjoy personal and quite ambiance. 

Children can read and observe the flying creature design on sky. This specially designed space is not only a kindergarten, but also a transitional paradise between home and the outside world. It is a container that holds childishness, playfulness and dreams.

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

Designer specially created a cool mezzanine level for an interlocking space and circulation, with the intention to turn the building space into a huge spatial toy for children to play in. 

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

"We bring in the climbing net to the mezzanine area to allow children to climb high and look down from above. It creates fun for exercise and also varied contact spaces for children to move around for exploration," they added.

"When come to the classroom, the mezzanine level serves as children's dining area. The classroom design is incorporated well with sun penetration. When the sun shines in, the room becomes warm for a heavenly bright and cheerful learning atmosphere."

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

The space appears simplistic, but some unexpected and pleasant surprises can be found in the design details. For example, the designers selected children-friendly materials, customized furniture according to the height of children of different group levels, and the designers arranged all the sockets and switches into positions that kids cannot reach. The ultimate space design is not resulted from a sudden rush of inspiration but a series of associated caring consideration.

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

There are many keys to life, and kindergarten is the first key to open one's life. Each element in the space was designed to carry emotional value, providing kids with a different perception of the original "house" concept. 

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

The designers hope to provide a fantastic learning experience that is immersed in our interior architecture, and at the same time to give the children sense of ownership and safety. Kindergarten is always the second home. In this beautiful second home, let the children to chase around and feel the warmth while growing up happily.

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

Ground floor plan

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

Mezzanine floor plan

ELTO Consultancy's kindergarten features metallic curved slide to create interactive space

1st floor plan

Project facts

Project name: Avenue Green Sheshanin Shanghai

Interior design firm: ELTO Consultancy 

Designer: Chloe Liew

Location: No. 2, Hedong Street, Chenfangqiao, Sheshan Town, Songjiang District, Shanghai, China

Category: Kindergarten

Area: 6,100 m2

Completion time: June 2019

Suppliers: GERFLOR (floorings), PENG PENG BEAR (slide and playing net), SENCHUAN (furniture)

All images © Threeimages / Zhang Jing

> via ELTO Consultancy