Submitted by WA Contents

Computational Design: NEXT 8.0 virtual conference will be held on March 5-6, 2022

Turkey Architecture News - Feb 21, 2022 - 12:13   887 views

Computational Design: NEXT 8.0 virtual conference will be held on March 5-6, 2022

"Skip Forward to the Future of Design"

THE PAST, PRESENT & FUTURE: An Online Interactive Conference with global frontiers. Two-Day Online Conference with Live Presentations, Tutorials, Interactive Sessions, Live Mentorship & Panel Discussions. A collaborative initiative by ParametricArchitecture (PA) with DesignMorphine. Computational Design: NEXT 8.0 brings together pioneers and professionals from all industries to meet and discuss new emerging technologies in art, architecture, design, and manufacturing.

Computational Design: NEXT is a collaborative initiative by some of the global frontiers of computational design to open up an Online Learning platform as a comprehensive ONLINE CONFERENCE comprising of discussions, dialogues, tutorials, and mentorship to a global audience through thought-provoking and meaningful dialogues curated by ParametricArchitecture (PA), one of the leading media platforms focusing on Computational Design and its various subsets.

After a successful round of CD Next 1-7, Computational Design: NEXT 8.0 takes another step to delve into new-age design technologies by global advocates of technology and is scheduled to take place on 5- 6 March 2022 (Saturday & Sunday) as a 2-day conference with workshops, panel discussions, tech demonstrations, and discussions.

Register to the conference on this link.

Computational Design: NEXT 8.0 virtual conference will be held on March 5-6, 2022

Organizers: ParametricArchtiecture, and DesignMorphine

Moderators:
Hamid Hassanzadeh (Turkey/Iran) – Founder & Editor in Chief of Parametric Architecture Michael Pryor (USA) – Design Director & Computational Designer at DesignMorphine


Program Outline for Computational Design: NEXT 8.0

Day 01: Saturday, March 05, 2022

Welcome Note & Set-up 12:00 – 12:30 UTC

Guest Speaker 1: Filippo Nassetti / MHOX (Lecture + Q&A) 12:30 – 13:30 UTC
Duration – 60 Minutes


Break time for 15 minutes.


Workshop 1: Nic Bao (Grasshopper 3D + Rhino) 

13:45 – 15:15 (GMT or UTC)

Duration – 90 Minutes


Break time for 15 minutes.


Guest Speaker 2: Stephen Melville / Format Engineers (Lecture + Q&A) 

15:30 – 16:30 (GMT or UTC)

Duration – 60 Minutes


Guest Speaker 3: August Lehrecke / Pneuhaus (Lecture + Q&A) 

16:30 – 17:30 (GMT or UTC)

Duration – 60 Minutes


Break time for 15 minutes.


Workshop 2: Mihai Dragos Potra (Cinema4D workflow) 

17:45 – 19:15 (GMT or UTC)

Duration – 60 Minutes


Break time for 15 minutes.


Guest Speaker 4: Alvin Huang (Lecture + Q&A) 

19:30 – 20:30 UTC

Duration – 60 Minutes


End of Day 1: Endnote by Hamid Hassanzadeh 

20:30 – 20:45 UTC

Duration – 15 Minutes


Day 2: Sunday, March 06, 2022

Welcome Note & Set-up 

12:00 PM – 12:15 PM GMT


Guest Speaker 5: Öznur Pınar ÇER & Danilo PETTA / MASK Architects (Lecture + Q&A) 

12:15 – 13:15 (GMT or UTC)

Duration – 60 Minutes


Workshop 3: Eva Blsakova (Grasshopper 3D + Rhino) 

13:15 – 14:45 (GMT or UTC)

Duration – 90 Minutes


Break time for 15 minutes.


Guest Speaker 6: Kostika Spaho / Ica & Kostika (Lecture + Q&A) 

15:00 – 16:00 (GMT or UTC)

Duration – 60 Minutes


Guest Speaker 5: Biayna Bogosian(Lecture + Q&A) 

16:00 – 17:00 (GMT or UTC)
Duration – 60 Minutes


Break time for 15 minutes.


Workshop 4: Bryan Garcia Agudeio (Grasshopper 3D + Rhino) 

17:15 – 18:45 (GMT or UTC)

Duration – 90 Minutes


Break time for 15 minutes.


Guest Speaker 8: Behnaz Farahi (Lecture + Q&A) 

19:00 – 20:00 (GMT or UTC)

Duration – 60 Minutes


End of Day 2: Vote of thanks by organizers & speakers


20:00 – 20:30 (GMT or UTC) Duration – 30 Minutes.

Images courtesy of ParametricArchitecture.

> via ParametricArchitecture