Submitted by WA Contents

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Vietnam Architecture News - Feb 26, 2021 - 11:03   4082 views

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Vietnamese architecture firm Story Architecture has built a private house that combines living, working and resting spaces under one roof in Ho Chi Minh City, Vietnam.

Named Villa City, the 117-square-metre house was designed during the coronavirus pandemic, which enforced the closing of schools and entertainment spaces and needed social isolation.

When housing spaces started to take on the task of serving people more, with more difficulty than narrow residential spaces located inside big cities, the architects considered the issue of priority space for young children into the core of design, the space to relax was a key principal for designers.

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Three-storey house includes dining, kitchen, garage, guest area, tea area, wc, washing area, terrace, working area, hall, pool and laundry, the spaces are organized with planters and green infills. 

Located in District 7, Ho Chi Minh City,  the house was designed for husband and wife and their two sons, with a limited investment budget. 

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

"We consider to organize a reasonable living, working, resting space and relieve the inhibitory mentality when being restricted from leaving the house when the situation can have long-term social isolation," said Story Architecture.

"The narrowing of the living room, eliminating bedrooms, making bunk beds for the children to share a room leads to plenty of space to plant trees, swimming pools and tree houses for the babies to play. Helps to release energy for babies."

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

The children's bedroom and parent bedroom have connecting doors, and connected to the balcony to create a connected space long enough for the children to run comfortably. 

The bedroom is designed with a large glass wall overlooking the greenery and Get natural light from the floor pockets to make the bedroom airy, freeing the vision.

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Ground floor plan

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

First floor plan

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Second floor plan

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Roof plan

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Section

Villa City combines living, working and resting spaces under one roof in Vietnam

Elevation

Project facts

Project name: Villa City

Architects: Story Architecture

Location: Ho Chi Minh City, Vietnam.

Size: 117m2

Date: 2021

All images © Minq Bui

All drawings © Story Architecture

> via Story Architecture