Submitted by Chaolee Kuo

A House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

Taiwan Architecture News - Jan 23, 2020 - 10:59   9364 views

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

Taiwan’s young architecture firm Ho+Hou Studio recently unveils a successful renewal project in the suburban Taipei. The project, named House C, is an extensive reconstruction of an existing three story house on Yang- Ming Mountain. The most important feature of the house is the beautiful panorama it commands of maintains across the valley. However, the existing structure suffered from poor maintenance and construction. Therefore, the design was a thorough reorganization of the existing house allowing the views and vistas to enter the house through a new series of interlocking spatial volumes.

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei


Site. Image © Ho+Hou Studio


A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

West front. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

West main entrance. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

East side elevation. Image © Ho+Hou studio

The public zones of the house are located on the street level entry floor, where the garage, a gallery, and a guest room suite is located. The floor below is the main living, dinning, and kitchen. The lowest floor is for bedrooms, family entertainment, and outdoor play area and garden. There is a syncopated rhythm of double and triple volume spaces that connect the varies together. The entry gallery oversees a double volume living space below while the outdoor entry foyer overlooks an outdoor terraces below and the maintains beyond. The two vertically stacked steel stairs form a funnel that stretches the entire height of the house. It allows light to penetrate the lowest floor from the roof clearstory while functioning as an air stack.

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei


Isometric. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

Floor plans. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

Building sections. Image © Ho+Hou Studio


The new spatial volumes and the minimalist color scheme were created in conjunction with an extensive structural reinforcement of the existing house. Four vertical shear walls were created to reinforce seismic forces and various reinforcing beams were inserted around new floor openings. The series of structural intervention created a very complex web. During the design process, a scheme was put forth to expose all the structural elements. In the end, the studio decided on a visually neutral interior color palette. It allows the interior spatial qualities to interact with the changing vistas of the maintains.

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

1F Loby. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

B1F Living area. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

B1F Living area. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei

B1F Dining area. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei


B1F Dining area. Image © Ho+Hou Studio

A  House Renovation Completed by Ho+Hou Studio Architects in Taipei


B2F Terrace towards beautiful panorama. Image © Ho+Hou Studio

Project facts

Project Name: House Cheng

Designed year: 2013

Completed year: 2016

Architects: Ho+Hou Studio Architects


Technical Data: 

Location: Shihlin, Taipei, Taiwan

Floor area: 747 m2

All images © Ho+Hou Studio

All images courtesy of Ho+Hou Studio Architects

> via Ho+Hou Studio Architects