Submitted by WA Contents

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

United States Architecture News - Oct 06, 2021 - 16:37   2109 views

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

Antireality, a company focusing on a conceptual world built on the basis of abstract ideas about reality, has proposed a new summer villa plugged into a cliff recess.

Called Circular Villa, the design is a conceptual project conceived as a summer house within a cliff in Hawaii, United States

Distinguished with its circular volumes and strong blue color, the aim of this project was to design a house that integrates into the structure of the rocky landscape. 

The white and abstract volume of the design fits within the cliff niche simultaneously does not create a direct geometrical connection.

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

The Circular Villa consists of five main functional zones: work area (on the ground floor - studio), day area (on the first floor - kitchen, dining room, living room, bathroom), night area (on the second level - bedroom, bathroom), viewing area (on the third floor - terraces, rooftop with a pool) and circulation area including spiral staircase connecting all of the levels.

As Antireality emphasizes, the name of the building refers not only to the shape of the central spiral staircase (leading to the circular roof pool) but also pertain to a general circular motif used throughout the entire project. 

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

"A breakthrough view of the surroundings provoked the idea of the observatory-like house," according to the studio. 

Thanks to its central circulation core rising up, the house seems like a tower with all the house zones build around it. Terraces form a significant part of each of the floors which contain viewing platforms for watching the surrounding wildlife. 

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

Thanks to the dry and warm climate, Circular Villa challenges the concept of division between outdoor and indoor. Terraces and the main circulation core connect different zones of the building, this creates a natural flow between indoor and outdoor areas. 

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

The roof terrace is topped by the circular pool allowing users to enjoy a panoramic view of the surrounding.

The vast majority of the building area of approximately 750 square meters contains terraces and outdoor spaces. The structure's folded slab system visually connects all of the building zones with the surroundings. 

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

The main structure is made of reinforced concrete, the facade is designed from glass and perforated metal panels, the primary interior material is white wooden panels. 

Circular facade elements are movable and can be adapted according to the position of the sun. Thanks to this simple flexible installation facade system response to multiple needs of users.

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

Ground floor plan

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

First floor plan

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

Second floor plan

Antireality proposes circular blue summer villa plugged into a cliff recess in Hawaii

Third floor plan

Antireality also proposed a summer villa featuring infinity pool as a water façade of the building, with Bath House sunken in the water. 

All images courtesy of Antireality.

> via Antireality