Submitted by WA Contents

Fran Silvestre Arquitectos unveils design for interlocking Farabu House in Valencia

Spain - Jul 3, 2018 - 23:56   1169 views

Spanish architecture firm Fran Silvestre Arquitectos has unveiled design for the Farabu House in a rocky terrain of Valencia, which is comprised of three volumes blended with landscape. 

The private house is situated on a plot with steep slopes and rocky terrain that give the form of the house. "The building emerges from the terrain forming three volumes that blend together, adapting to the topography of the place," said Fran Silvestre Arquitectos. 

"The hollows of the different pieces are born from the edges of each of the volumes interlacing one another and generating a system of holes that allows solving all the windows of the project," added the firm. 

The complicated form of the building produces shadows that give depth to the façade, making it possible to perceive from the exterior a mass, compact element, as if it were a rock, and from the inside the geometry of the holes and the terraces of each one of them. 

The angular façades of the house help to maximize the vision of the environment, but always without having visuals between the different rooms.

In turn, at the lowest level of the plot, the pool is located as a volume that emerges from the rock. At the top, at street level, the garage where the access to the plot is located is located.

On the access floor the main spaces of the house are housed: living room, dining room, kitchen, toilet, master bedroom and bathroom. Below, accompanying the topography are the rest of uses that the program required, which allows direct connection with the outside, with the pool and the pine forest that surrounds the plot.

Basement floor plan

Ground floor plan

Roof floor plan

Sections

Southwest and Northeast elevations

Northwest and Southeast elevations

All images © Fran Silvestre Arquitectos

> via Fran Silvestre Arquitectos