Submitted by WA Contents

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Thailand Architecture News - Sep 17, 2018 - 02:43   8621 views

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Bangkok-based architecture firm Design in Motion has completed a residential project in the suburb of Bangkok, Thailand, which can function as a small building facility for multi-purpose activities.

Called The Sky Clubhouse, the 250-metre-square house serves as functional building for a private residence, which consists of a small gym on upper floor, interior living and exterior areas for multi-purpose activities.

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Situated within a limited space, the main idea of the project is to create the open and continuous space that can connect between inside and outside, below and upper levels, according to the architects. 

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

The residence is composed of two interlocking volumes, balancing solid-void relationship in a much more poetic and fluid way. The volume on the ground floor provides completely semi-transparent space which is distinguished with white strips on its facade, while the upper volume interlocking to the other volume presents an amphitheater-like entrance to the house. 

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

The design of 'stepping floor' is come to serve as a way to combine circulation, floorplan, activities and landscape that can lead visitor from ground level along the way to the gym on the upper floor. Meanwhile the space under the step has been used to hide all the service area of the building.

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

"This step also divide the space into several platform that can use as the multi-purpose space, adapt and change according to the activities such as relaxing space, working table or amphitheater for small group of people," said the architects. 

"Furthermore, between this platforms are integrated with small garden that blend into all interior space, which give a little privacy and greenery atmosphere."

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

The architects used standard and economical materials which are easily found in Thailand, such as concrete, terrazzo floor and aluminium window. But white aluminium stripes façade, emphasizing the main character of the building, cover all ground floor and interior space, gradually twist from vertical to horizontal. 

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

These stripes also help to filter the natural light from above and connect the view below to the outdoor area and landscape garden around the site. "As appear from outside, it like the building is slowly opening ‘the curtain’ to explore the outside world," added the firm.

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Basement floor plan

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

First floor plan

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Second floor plan

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Section-1

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Section-2

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Elevation

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Elevation-2

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Elevation-3

Design in Motion completes Sky Clubhouse with amphitheater-like entrance in Bangkok

Study diagram

Project facts

Project name: The Sky Clubhouse

Location: Bangkok, Thailand

Site Area: 250 m2

Year: 2017

All images © Soopakorn Srisakul

> via Design in Motion