Submitted by WA Contents

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Korea, South Architecture News - Mar 10, 2021 - 12:20   2845 views

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Building Office has released its proposal for the Library of SONGDO International City competition. The proposal, named The Garden of Knowledge, is derived from a lush courtyard concept surrounded by books and generations living with them. 

Composed of several shifted volumes arranged in a circular layout, the design scheme features a large, lush garden and programmatic blocks for the library, conceived as an inward-looking concept. 

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

"In a reclaimed land area in Songdo International City, between wide motorways and boulevards, the project site is part of a linear culture and education urban island," said Building Office. 

"The links between the site and its neighbors from the northern edge of the site is the most important connection to consider. The high-rise residential buildings are also part of this relationship with the north."

The studio has proposed the front facade of the building to be on the north where vehicle access and a sculpture park/plaza will be located. These two corners of the site were planned to provide a strong flow between education buildings surrounding the library.

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Described as "an inward-looking library", the building was aimed to celebrate "the Garden of Knowledge where reading, resting, eating, socializing will occur as an extra to the library program." 

The studio planned all storage functions for the materials on the upper levels freeing the ground level for children and social activities, teaching, and exhibitions.

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

The ket element of design is an auditorium space. As the team explains, "this space will not only serve for official talks, but presentations will also be in a place to take your laptop or book and spend the day quietly in a tunnel-like space, where one end displays the lush garden like a full-screen movie theatre, the other end pointing to the sky - receiving northern daylight, comfortable for inhabitation." 

"Under the auditorium, the first floor drops down to ground level with a staircase-seating zone, this area also has a spectacular view to the lush Garden of Knowledge, providing a workspace, reading space for the users when the auditorium is occupied," added the studio.

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Forming a circular internal space, the building creates a loop for circulation. This circular connection is formed by brick-like masses laid on top of each other stack. 

The in-between spaces for these boxes are used for informal workspaces, meeting points. The block is always static - material storage, reserved for the pure program. The negative space allows flexibility, mixed uses.

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

The office space for the library has an independent entrance on the street frontage, with a core connection to the car parking, allowing office workers to have direct access to received material and storage spaces.

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Concept-program massing

Most of the educational program is arranged on the western side of the library building, this linear space has maximum flexibility by using curtains, glass divisions, allowing its users to divide the large space as much as they want - or use it as one single space for bigger events.

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Sections

"We believe the Garden of Knowledge symbolizes culture, generations of humanity, patience to raise, take care of living things, that will have the potential to become part of the local story of the library. A landmark, destination for social life in Songdo International City," explained Building Office.

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Elevation

Building Office releases its competition proposal SONGDO Library Competition

Elevations

All images courtesy of Building Office.

> via Building Office