Submitted by WA Contents

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Spain Architecture News - Oct 12, 2017 - 14:33   12967 views

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Spanish architecture studio Fran Silvestre Arquitectos has completed a guest pavilion in Valencia, Spain - the one-storey all-white pavilion creates a minimum intervention within a natural garden of Valencia. The 70-square-metre guest pavilion was designed as an autonomous architecture conceived as an extension of a project that Fran Silvestre Arquitectos had developed in the studio. The human scale of the pavilion makes it a comfortable space where to experience living in a garden.

Video by Fran Silvestre Arquitectos

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos is known with its minimalist and all-white coloured exteriors and forms that impose clearness, freshness and simplicity in an aesthetic and characterised way. The studio’s new pavilion once more pushes the boundaries of conditions living in a comfortable and minimal space.

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

The pavilion consists of two rooms: one bedroom and a living room with a kitchen. There are also two bathrooms, one serving the pavilion and the other one as a support for the pool. Within the premises, the studio’s aim is to build a piece - look like an artwork standing alone in the nature - minimizing its impact on the garden from the main house.

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

This way, the pavilion is located approaching one of the limits of the land, perpendicular to the swimming pool, showing its slimmer and opaque side towards the existing architectures. In the other direction the piece is a passageway, relating to the landscaped space and a sort of courtyard between the pavilion and the wall.

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

"A centenary olive tree, a liquambar and a pomegranate tree, together with the pool platform, serve as a link between the architecture and the garden. The deciduous liquidambar sieves the sunlight depending on the seasons," saidFran Silvestre Arquitectos.

"By means of the darkening system, it is possible to control the operation of the piece, more discreetly when it is opened to the courtyard, or completely open to enjoy the domesticated nature of a consolidated garden from the deposited pavilion," added the studio.

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Roof floor plan

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Ground floor plan

Fran Silvestre Arquitectos completes opaque guest pavilion within a natural garden of Valencia

Ground floor plan

Fran Silvestre Arquitectos recently completed an interlocking private residence on the beach of Castellon, Spain. Another two-storey sliding house, located in Paterna - in an arid Mediterranean climate of Valencia, shows the elegant transformation of a former house designed by Fran Silvestre Arquitectos. 

Project facts

Location: Valencia, Spain

Architects: Fran Silvestre Arquitectos

Interior design: Alfaro Hofmann

Principle architect: Fran Silvestre

Collaborating architects: Maria Masià, Estefanía Soriano, Fran Ayala, Pablo Camarasa, Sandra Insa, Santi Dueña, Ricardo candela, david sastre, sevak asatrián, álvaro olivares, eduardo sancho, esther sanchís, vicente picó, ruben march, gemma Aparicio, Jose Manuel Arnao, Rosa Juanes, Aida Pons, Sergio Llobregat, Alessandro Aantapá

Structural engineer: Josep Ramon Solé | Windmill

Project manager: Studio 2

Building engineer: Carlos García

All images © Fernando Guerra | ultimas reportagens FG+SG photography

> via Fran Silvestre Arquitectos