World Architecture Awards 10+5+X Submissions

World Architecture Awards Submissions / 41st Cycle

Vote button will be active when the World Architecture Community officially announces the Voting period on the website and emails. Please use this and the following pages to Vote if you are a signed-in registered member of the World Architecture Community and feel free to Vote for as many projects as you wish.

How to participate WA Awards Submissions WA Awards Winners
Architectural Projects Interior Design Projects
GARDEN SUITE ANTALYA
4M SALALI ARCHITECTS Turkey (2021-2022)

Jun 02, 2022
Located in Altıntaş Neighborhood of Aksu District of Antalya, the design area has a very strategic location thanks to its proximity to both the airport and the beaches. While developing a project on a highly qualified land, a concept was developed by evaluating the characteristics of the land, Antalya's climate, solar movements and regional needs and requirements. In the parcel, which has a nearly rectangular form, a total of 141 flats are placed in two separate blocks with a site plan layout that becomes parallel to the short side of the parcel. In this way, direct orientation to a not preferred facade such as the North facade was prevented and the flats are oriented towards the intercardinal directions.

It is aimed to leave plenty of green space for landscape design in between the blocks by providing an entrance from the northern façade. Endemic and vernacular plants are selected for landscape design and a nearly 1.000 square meter pool with various activations is located between the blocks. A total of 18 duplex apartments in 2 blocks on the ground floor are designed to offer a “loft” life with their large gardens in front of them. A bar, which can be accessed from both the outside and inside the pool, is positioned in the middle of the pool and creates a social area for the residents.

The swimming pool has a design reminiscent of a lake, on the south side of the land, in the middle of the landscape area, at an equal distance from both blocks and creating a view for the apartments.

One of the most important features of the project is that it has a "vertical forest" structure to be built with steel construction in front of the blocks. This structure consists of gardens of approximately 15 square meters in front of the flats on the floors, offering the blocks advantages such as privacy and shading. Thanks to this feature, the project offers an innovation that none of the surrounding buildings offer. Antalya Garden Suites offers an integrated life with nature by ensuring that every apartment looks green. These gardens, each of which are two stories high, act in a staggered fashion on the façade, preventing the flats from looking directly at each other's garden and ensuring that there is no problem with privacy.

In order to allow vehicles to be parked in a shaded area in a warm climate like Antalya, the shaded open car park located in the East and West side of the blocks are covered with photovoltaic panels. In this way, it is aimed to keep the vehicles cool and harvest solar energy at the same time. These PV panels and the ones located on the roofs of the blocks are compensating the need of electricity for common areas and the electric vehicle charging stations. Additionally, rainwater collection tank located in the underground is designed to meet the irrigation demand of the vertical forest structure and landscaping. Such features are considered to achieve both environmental and economic sustainability.

Controlled entrance is provided thanks to the security booth and garden walls. There is an underground parking as well as the shaded parking areas extending along the East-West direction, right after the entrance.

Residential blocks has been designed in reinforced concrete structure with a steel structure garden annex. Total built area is over 15.000 sqm including the reinforced concrete blocks, steel construction, pool and underground parking.
Partners in Charge: Salih Z. Salalı - Doruk Salalı
Team: Mazhar Gülen, Ertuğ Ateş
New York Vertical Farm
Wall Corporation United States (2015-)

Apr 12, 2022
The plot was divided into longitudinal horizontal grid as natural planted fields. Linear lines of agricultural land on the ground in two directions have been transformed into the structure in such a way that they carry each other. The structure is terraced at a level that will take maximum rain. Thanks to this sustainable architectural structure that allows vertical farming, it will be possible to get both maximum rain and maximum daylight.
X description terracing on the form was designed for agricultural production. Rain and sunshine to the gradual change of place terrace can be used most efficiently.
Rising slope and forms a giant mutual support beams on the main carrier. Terrace sits on the inclined beam.Curved beams defines the space in the middle for the elevator.Lifts runs on the rails with the inclined beam as in the Eiffel Tower. Structure mutually connecting cable has become the top spot in the stable.
Places first in the 25-meter studio apartment with terrace were placed.It is designed from the ground terracing down 3 levels the volume of the main dwelling. There is up to 50 meters from 25 meters outdoor terraces only for agricultural production.Rainwater is used in the most efficient manner.Reaches into housing filtered down from the terrace, rain from above.Each terrace accessible by elevator.Located in the head by a structure designed for emergency stairs are located on the inclined beam.While agricultural production in history with reference to the vertical structure of the building also offers an impressive symbol of the city. Aims to draw attention to agricultural production should also thanks to the impressive structure.

Steel cable structure
Selim Senin
Ntinda Offices
Wall Corporation Uganda (2022-)

Mar 15, 2022
The project is located in Kampala, the capital of Uganda, located in East Africa. The project land, located in Ntinda, the newly developing region of Kampala, has an area of 777 square meters. When the ramp was built, it was aimed to dissolve the car parking area on the ground floor instead of building a basement, since the loss of space was too much and the land was very limited.The ground floor of the building, which touches the ground only with the entrance lobby and an elevator area that will allow vertical circulation, is used as a car parking lot. A staircase is designed open from the side of the building. This staircase leads to the cafe*&restaurant area designed on the 1st floor. The cafe restaurant area has direct access with this staircase designed outside, without entering the building. The 2nd and 3rd floors and the 4th and 5th floors are defined as a single office space. The gallery space, which is two stories high on both floors, allows both floors to work as a single floor. This gallery space is located at different locations on the 2nd and 3rd floors, and on a different floor on the 4th and 5th floors.The relocation of the gallery also allows for a more dynamic setup on the façade of the building. Instead of repeating floor plans over 4 floors, a more dynamic office setup has been achieved. High ceilings, that is, 2 floors high, are a sign of prestige. Instead of the classical office space, this 2-floor office design has been considered so that boutique brands can better express themselves to their customers.

Plot area: 777 sqm
Structure: Reinforced Structure
Car parking: 20 cars
Workspace Capacity: 106 person
Selim Senin
Cemil pamukcu
Isinsu Sopaoglu
test project
test company Turkey (2021-2022)

Jun 20, 2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam semper, felis sit amet dignissim lobortis, risus dolor hendrerit sem, sit amet posuere risus augue ultricies enim. In sit amet ligula dui. Nunc ornare feugiat metus id imperdiet. Nunc at volutpat nunc. Pellentesque vitae aliquet nulla. Ut ut neque vitae mauris interdum feugiat scelerisque vitae enim. Nunc id turpis at sapien volutpat blandit convallis eget leo. Aenean commodo sapien a orci scelerisque, sit amet pellentesque diam feugiat. Donec egestas orci id facilisis ornare. Vestibulum porttitor libero sit amet lectus mollis, vel placerat augue dictum. Maecenas accumsan velit est, eget iaculis est egestas sit amet. Nullam varius efficitur enim sit amet congue. Mauris interdum imperdiet odio ut suscipit. In facilisis a est vitae auctor.

Pellentesque ultricies dui id sem viverra dapibus. Duis commodo varius massa vel placerat. Nullam cursus augue nec odio posuere pretium. Quisque in iaculis orci, id pellentesque est. Vivamus at sem nec justo auctor rhoncus et at massa. Vestibulum vitae aliquet turpis. Phasellus vitae velit et dui hendrerit dapibus. Etiam sit amet quam sem. Maecenas arcu sem, porttitor sit amet nisi et, semper ullamcorper leo. Nulla rhoncus sapien tempor est ultricies faucibus. Aliquam tempor vitae elit vitae lobortis. Praesent vel gravida erat, sed cursus nibh. Ut fermentum ante sem, a congue leo mollis sed.

In feugiat dignissim leo, id interdum magna consequat sit amet. Nam vitae maximus sapien, non fermentum arcu. Fusce vulputate blandit risus vitae convallis. Nulla quis turpis nisi. Nulla mi nisl, euismod a augue vel, hendrerit imperdiet enim. Pellentesque diam tortor, elementum ac erat sed, volutpat faucibus quam. Sed justo ligula, luctus vel tellus ut, hendrerit euismod velit. Nam tristique, dui eget sollicitudin malesuada, sapien mi egestas odio, quis aliquet quam massa at lorem. Integer sollicitudin fringilla felis, at suscipit nunc convallis a. Proin sed tempor nunc. Proin sagittis viverra arcu feugiat eleifend. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Maecenas sed nunc pretium, ultricies enim non, tincidunt velit. Quisque non sem in nisl cursus vehicula eget et tellus. Cras sagittis sollicitudin dolor eu egestas.

Curabitur ac metus eu ex lobortis tristique. Proin eu nunc viverra, ultrices mauris in, aliquam erat. Nulla porta tortor a viverra lobortis. Cras augue leo, porttitor eu iaculis id, cursus porta orci. Quisque ipsum arcu, sodales in tincidunt eu, volutpat a augue. Donec mollis ex quis urna dignissim tempus. Aenean faucibus mollis velit, et volutpat eros accumsan vel. Etiam bibendum, ligula at cursus convallis, nunc metus rhoncus justo, et volutpat urna tortor eget urna. Proin et nunc tempus, volutpat tortor ut, congue ligula.

Cras ut sollicitudin mauris. Sed condimentum aliquam nisl, ac cursus nulla consequat eu. Maecenas nisi arcu, sodales suscipit erat feugiat, molestie sagittis risus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Duis massa arcu, semper a sapien et, rutrum vehicula nibh. Nam vel ex congue, faucibus erat a, pulvinar quam. Aliquam venenatis erat et quam porta tincidunt. Mauris vestibulum nulla non justo faucibus semper. Duis sit amet justo pulvinar, sagittis nunc ac, vulputate magna. Phasellus quis felis finibus, bibendum risus et, scelerisque leo. Cras tincidunt fringilla magna ut sodales. Etiam ac lorem scelerisque, interdum sapien sit amet, interdum lorem.

Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Nunc cursus eros eget quam interdum tincidunt. Integer eget dolor ornare, vulputate arcu et, accumsan lectus. Etiam tristique efficitur facilisis. Nunc ornare porta tincidunt. Praesent sodales urna ac tortor tincidunt, sit amet aliquam enim rhoncus. Cras malesuada felis in est scelerisque interdum. Duis pulvinar, orci et venenatis scelerisque, nisi dolor aliquam metus, lobortis congue dui odio ac ante. Sed nec ex orci. Aenean augue dui, semper a volutpat quis, viverra in dolor. Nullam blandit, metus sed porta venenatis, leo justo ullamcorper dolor, sit amet venenatis libero nulla pharetra eros. Etiam at tortor eu orci imperdiet bibendum. Nunc ac metus mattis, varius lectus in, ullamcorper eros.
Aliquam in sodales nibh, sed laoreet mauris. Donec suscipit varius erat ac tempus. In hac habitasse platea dictumst. Praesent scelerisque sapien metus, et dictum sapien finibus non.
Villa M2
Wall Corporation Rwanda (2022-)

Apr 09, 2022
The project is located in Kigali, the capital of Rwanda, located in East Africa. The project land, located on a hill overlooking the city, consists of an area of 2000 m2. As a result of various meetings with the client, it is recommended that all places of the house look at the view. Since the project land has a unique view of Kigali, all rooms and spaces have been planned to benefit from the view. On the 1st floor, there is only the guest room and the home cinema. The 1st floor was designed centrally to center the ground floor of the building.The ground and first floor floors of the building are detached from the walls of the building and designed to float in the air. Thanks to this floating roof, light can be received from all sides of the house. The ceiling slab of the ground floor which is facing the view is extended towards the view and a shaded area protected from the sun is designed. This semi-open area offers the landlord the opportunity to have fun in the unique atmosphere of Kigal at any time of the day.On the side of the house facing the road, there is the main entrance door. The entrance hall consists of a volume 2 floors high. The entrance hall façade is designed to emphasize the volume at this floor height. The wooden surface of the pivot door was repeated on the entrance façade and transformed into a geometric grid game.The roof on the entrance façade is extended as a console and an effect is designed to welcome the visitors. In one corner of the garden, the house has its own gym and open kitchen area.

Plot area: 2000 sqm
Selim Senin
Cemil Pamukcu
Isinsu Sopaoglu
Kubra Mutlu
Bahattin Kahraman