Located on a dramatic site along Kobe’s Seto Inland Sea coast, this small chapel has a fantastic view of both Akashi Bridge and Awajishima. My main goal was to unite the beauty of these spectacular surroundings with the architecture and make them one and the same.
The chapel rises slightly towards the sky from ground level so that it is more connected with sea and sky rather than just the ground plane. The raised volume is supported and connected with grade through translucent glass walls which contain all service rooms. The exterior concrete façade is a mottled paint finish, which gives the impression of clouds and further joins the structure with its surroundings.
In order to focus the visitor’s view on the sea and sky vista, the western elevation is fully glazed. The interior floors, walls, and ceiling are all highly reflective white surfaces which catch the natural light. Moreover, the volume’s slope adds to the room’s reflectivity. The quality of light within the space is intimately linked with the exterior environment, and changes throughout the day before climaxing with the spectacular sunsets.
This chapel has no religious icons to mark occasions but rather uses the natural phenomena of the site to imbue the space with a sense of the sacred and the wonder of nature.

2004

2005

SETRE CHAPEL by Ryuichi Ashizawa in Japan won the WA Award Cycle 4. Please find below the WA Award poster for this project.

poster
Downloaded 230 times.

/

Favorited 2 times