Submitted by WA Contents

ISENSE DESIGN creates "tranquil feeling" with greenish interiors for beauty center in Beijing

China Architecture News - Jul 07, 2023 - 13:27   1107 views

ISENSE DESIGN creates

Chinese design firm ISENSE DESIGN has created a beauty and skin care center filled with greenish interiors by combining "organic nature" and "scientific professionalism".

Named Beauty π technology skin care center, the 155-square-metre center is located in Shuangjing street, Chaoyang district, Beijing, China. "Witness the Ideal Skin with Data," Beauty π Cloud White advocates a skincare concept that is gentle, deep, organic, transparent, and minimalistic.

ISENSE DESIGN creates

The designers faced the challenges of establishing a memorable brand identity, seamlessly integrating the brand into the community, and achieving visual balance between the concepts of "organic nature" and "scientific professionalism”.

Currently, most beauty salons are dominated by neutral colors such as beige, wood, and black and white. There are no domestic beauty brands that adopt strong spatial color. Therefore, the studio decided to boldly use Beauty π Cloud White's VI color to seize the opportunity to become the first color IP. 

ISENSE DESIGN creates

The main VI color is applied to the exterior facade and small interior spaces, instantly impressing people that the color of the brand is green. 

Blue, as the auxiliary color, is extensively used in the indoor public areas to balance the green and achieve a natural, refreshing, and tranquil feeling in the space.

ISENSE DESIGN creates

Reception

The special experience of Beauty π Cloud White is that the whole formulation process is transparent and open. The designers connect the front desk, cash register, and formulation room with the logistics space, making LAB-like space as the main vision in the lobby. 

Customers can see the entire process of skincare essence formulation through the window. They can either take the unused essence home or put the empty bottle into the collection box on the bar counter after the experience of beauty products. 

The dynamic lightbox displays light and shadow images that correspond to the dappled tree shadows cast by the sunlight, and the material can be changed.

ISENSE DESIGN creates

Reception

The original ceiling is too high to accommodate a second floor. Therefore, the designers created a faux second floor visually by interweaving local blocks to enrich the spatial hierarchy. 

The functions of the partially accessible area include storing materials, air conditioning duct maintenance, etc. The entrance display area is used for showcasing brand culture and some of the products.

ISENSE DESIGN creates

Reception

To maximize the business area, the corridor after the skin care room is arranged in a winding manner.  The use of curved shapes avoids sharp corners and enhances the sense of space by accommodating with soft lighting and mirrored surface. 

The end view that breaks up the lengthy walking route is created by using the original concrete structure. 

ISENSE DESIGN creates

Tree pool

The contrast between the rough and delicate is formed by preserving the original state of the concrete. The soft furnishings and small details highlight the feeling of retro industrial. The lighted or closed status of the signboards above each room indicates whether a customer is experiencing a service or not.

The headspa area is furnished with starry sky ceiling that creates a quiet and comfortable atmosphere which is prefect for head care and makeup services.

ISENSE DESIGN creates

Hallway

The single-person treatment room has a rectangular layout, and the curved top weakens the corners. The pure space is embellished with blue-green gradient glass, which shows us a clean and transparent space. Visually, the space has been enlarged because of the mirror. 

Each room is equipped with aromatherapy, hidden in the wardrobe, leaving only a small hole to release the fragrance. The interior of the wardrobe and the small dressing table provide customers with the necessary clothing storage and other necessary things such as combs and hair ties.

ISENSE DESIGN creates

Headspa

Designer uses color and material to strengthen the functional zoning and increase the layout of the room visually. 

The intelligent control module is designed with different modes of light brightness such as preparation, in-experience, and post-experience, and can adjust music, projection, air conditioning, etc.

ISENSE DESIGN creates

Headspa

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Room

ISENSE DESIGN creates

Façade

ISENSE DESIGN creates

Floor plan

ISENSE DESIGN creates

Sketch

ISENSE DESIGN creates

Sketch

Project facts

Project: Beauty π technology skin care center

Brand: Cloud White

Project location: Beijing, Chaoyang distract, shuangjing street

Design Firm: ISENSE DESIGN 

Chief designers: Sissi Bu, Chen Liang

Starting time: 2022.12

Completion time: 2023.4

Area: 155m2

All images © Lv Bo.

All drawings © ISENSE DESIGN.

> via ISENSE DESIGN 

beauty center beauty salon ISENSE DESIGN