Submitted by WA Contents

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

China Architecture News - May 20, 2021 - 12:19   1396 views

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Sò Studio has combined soft and sharp lines for the interiors of the Restaurant Lunar in Shanghai, China

Named Restaurant Lunar, in the interiors, Sò Studio creates the space in the hope of conveying a sense of tranquility and comfort, drastically different from the bustling and dazzling city chores. 

As the studio highlights, the interior design is not only focused on the Chinese traditional structure details but also pay attention to the big picture of the beauty aesthetic. 

The space coheres the ambiance with oriental design basics to an appropriate scale, integrating geometry ratio.

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Lunar is a Modern Chinese restaurant situated inside a standalone villa at the heart of Shanghai on West Jianguo Road, which is running by opposite group and chef Johnston Teo. Termed Modern Chinese, the cuisine at Lunar is to celebrate the quintessential way of Chinese dining. 

The namesake pays homage to the Chinese lunar calendar. Resonating with the lunar customs is essential to the ethos of dining experience design. Embracing the seasonality and terroir is at its core.

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Lobby reception counter

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Tea stall

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Tea stall: moonlight

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Tea stall: Teabrickwall

The tea stall is located on the first floor. The soft lighting showered over the shoulder, conveying a sense of comfort, combines with the scent of tea brick and bamboo curtain immerses one in a moonlight night the moment of stepping in.

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Staircase entrance

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Second floor dining area

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Hanging cornice 

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

The outlining curves of classical Jiangnan garden fusing into the architectural structure of the space

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Semitransparent partition

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Private dining room

Ascending along the stairs, the passing pebble-paved trail would land one on the second floor of Lunar. A unique hanging cornice, made possible by the outlining curves of classical Jiangnan garden fusing into the architectural structure of the space, guides the way connecting to the dining area and private dining room.

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

A corner of dining area

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Zen floral decoration

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

The mural hand painting renders orange fluorescence

The mural hand painting renders orange fluorescence like moonlight shadow, echoing the shooting tea stall on the first floor. Collaborating with the florist and designer Maggie Mao to add an orange haze to the space, the small and delicate decoration adds a touch of Zen in the simplicity. 

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Furniture and accessories

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Stone structure 

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Floral decoration

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Lighting Effects

The most important material in the whole space is matte surface. Without excessive reflection, conveying calm and beauty through the texture and touch.

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

Axonometric diagram 

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

1F&2F Floor plan 

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

1st floor plan

Sò Studio combines soft and sharp lines for interiors of Restaurant Lunar in Shanghai

2nd floor plan

Project facts

Name: Restaurant Lunar

Concept: Tranquil

Gross Built Area: 260 square meters

Address: No.222 West Jianguo Road, Shanghai, China

Client: Opposite Group

Completion Year: 2020

Design team: Sò Studio 

Design director: Yifan Wu, Mengjie Liu 

Space designer: Hongchen Lin, Alex Zeng, Nectarine Yi

Furniture brand: MATZform

Lighting brand: Herman Miller

Painting: RIALTO

Terrazzo: Agglotech

Wood Sheet: Tabu Veneer, B:Sanfoot 

Florist: Maggie Mao

All images © Wen Studio 

All drawings © Sò Studio 

> via Sò Studio