World Architecture Awards 10+5+X Submissions

World Architecture Awards Submissions / 47th Cycle

Vote button will be active when the World Architecture Community officially announces the Voting period on the website and emails. Please use this and the following pages to Vote if you are a signed-in registered member of the World Architecture Community and feel free to Vote for as many projects as you wish.

How to participate WA Awards Submissions WA Awards Winners
Architectural Projects Interior Design Projects
ADND Studio
ADND LLP India (2023-2024)

May 13, 2024
THE ADND SILO
Establishing its latest design headquarters in the vibrant heart of Bombay, ADND embarks on its newest chapter amidst a historically rich time and place. The atelier's office embraces a redefined syntax of raw materiality and bold architectural nuances, heralding a long-awaited beginning.
Marking its 22nd year into its design sojourn, the twin-founder studio, ADND, inhabits a home that heralds a new advent in myriad ways. The creative union between Principal Architects Anand Menon and Shobhan Kothari is emblematic of a fateful collision of worlds. Menon, an art aficionado and Kothari, a lexophile, have relentlessly nurtured the ADND dream over two decades, laced with banter, grit, and a voracious appetite to build a legacy that would earnestly outlive them.
What ensued was a tryst with destiny. The city’s map was splayed. An engaging (seemingly unending) real estate-sifting quest began months before gold was struck! In the heart of Mumbai’s Vile Parle, awaiting the flick of a design wand rested a 100-year-old industrial compound inhabited formerly by the prestigious heritage enterprise of Parle, a household name in the Indian subcontinent. Decrepit, mould-ridden, and embodying dilapidation with its crackled floors, the site was roosted on the third floor of the premises. It functioned as a light-devoid stockpile house for the erstwhile tenants.
Raw, gritty, and inherently endowed with architectural character, this silo building was rough around the edges but held untapped promise brewing under its skin and the stars aligned when Anand and Shobhan caught a glimpse of magic waiting to be unearthed and moulded into being! Hugging the railway lines along its western edge, the building’s interiors harness an interplay of morphing internal heights and hold a picture window into the bustle of the city with the hissing and rumbling of whizzing trains as the eternal background score.
ADND’s design intent was explicitly clear — to delve into this holistic, adaptive reuse endeavour with a keen eye on bold architectural nuances and utilise materials as a medium to convey what evolved luxury can resemble in the current Indian design landscape. The unfinished canvas, askew walls, elongated girders, and chunky bolts were seen as remnants of the past debuting in the space, akin to an inheritance passed down among the hands of successive generations. The shell holds within a symphony of terrazzo-embedded concrete floors cast in situ, met by textured walls, colossal metal-frame doors, and isolated pools of colour gracing the office in coy doses.
The dapper, dark lift lobby gives way to the gallery-esque reception, bearing a modernist yet timeless purity. The room’s almost sacrosanct demeanour is encountered as one walks through the black metal door frames infilled with frosted, wired glass, a forgotten leitmotif of design through the 80s and 90s.
One’s vision meets the charpoy-style baithak (informal seating) conceptualised against the focal wall bearing Artist Rathin Burman’s installation, a mishmash of elements that find their roots in architectural descent. A chrome-finished desk deliberately dissolves into the sea of concrete below, posing as a mirage, present yet virtually invisible. Kothari’s endearment for the written word is echoed through the blueprint, phrases and maxims capriciously sown into spaces. The word ‘perception’ sits embedded in the floors, mirrored in the reflective, molten-chrome desk’s fascia.
Oozing terracotta, the studio café resembles a vibrant Moroccan bistro that belies the petite square footage of the 11-foot-wide rectilinear space. The floors, walls, and benches savour the earthen hue, albeit as a smorgasbord of materiality ranging from paint, micro-concrete, and clay pavers that will gradually garner a rustic patina.
A monochrome, veiny river of marble streams through the café’s centre, manifesting as the Indian black marble tabletops. The bespoke dichromatic art and the contorted, solid oak wood chairs are Anand’s works of genius. The set of ten chairs share a common seat fabric (also a derivative of Menon’s doodles printed on fabric) yet boast varying looped and deconstructed backrests that speak to the sentiment of every individual at the studio being distinctive yet united in their ethos.
The conference room abutting the reception exemplifies debonair sensibilities, carrying forward the beacon of monochromes. A 12-foot-long, black-stained oak table is the room’s muse, created by joining five lofty oak planks. The tan Mid-Century-style chairs bring warmth to the minimalist space, complemented by a bespoke luminaire suspended above, adorned with globes nestled among intersecting reinforcement bars.
Cradled in the core of the blueprint, the central workstation bay is the studio’s pulsating heart. And why would it not be? It is inhabited by the soul and strength of the atelier, Team ADND! Designed to house a workforce of over 50 members, one’s theatrical rendezvous with this part of the office never fails to stimulate awe.
Crossing the threshold between the communal spaces and the workstation bay, the already lofty internal height of 14 feet experiences a radical scale shift to achieve a clear floor height of 26 feet. The notion of carte blanche assumed a new lease of life on the drawing board. Porthole-style, pivotable windows spanning 7 feet in diameter were introduced as punctures into the wall. Endowing the space with an almost cathedral-like atmosphere, the bay rests flooded in southern light, washing over all it touches.
Inserted tactfully as an extension of the central workspace, the discussion nook becomes a lively fraction of the larger space when team members must hunker down to get mind-mapping.
This office section forms a tightly integrated trio of rectangular spaces: Menon and Kothari’s cabins flank a lounge at their intersection, all connected by glass doors, ensuring a seamless visual connection. Their pods are tangible representations of their aesthetic alignments, conceived premeditatively without discussion between the two Principals to preserve an element of surprise!
Tethering the cabins, the lounge soaks in the studio’s inherent DNA and the premises’ industrial undertone.
The Brick Sofa by jot.jot, reminiscent of stacked burlap sacks, is an ode to the site's former identity. It sits alongside a coffee table, paying homage to an ageing tree trunk. The table is adorned with contoured imagery of rings constructed in fibre.
With their headquarters, Menon and Kothari’s pursuit now dons a new layer, a quest to chiselling something extraordinary from the humble and seemingly ordinary. Simplicity becomes the key that unlocks the experience of ultimate sophistication. This space can be viewed as a comma, a profound symbol that creates pause while making room for the new in the same breath. For the members of ADND, this studio is a sanctuary of boundless creativity, self-expression, and growth, reflecting their shared experiences as they inhabit this architecturally significant space that they call their own.


-
Principal Architects - Anand Menon, Shobhan Kothari
Team - Hemali Shah, Tejas Panchiri, Manish Patil, Dilip Suthar, Kavya Saxena
L’Oreal Office Thailand
dwp | design worldwide partnership Thailand (2023-2024)

May 13, 2024
L'Oréal, a global leader in beauty and skincare, needed a workplace that not only encapsulates their branding ethos but also addresses the functional requirements of a dynamic office environment. The design brief was multifaceted: reflect the brand's character within the interior design, accommodate a substantial number of staff and facilities, and achieve LEED Gold certification. Our approach was to seamlessly integrate these elements, ensuring a balance between aesthetic allure and employee well-being, thereby successfully meeting the LEED Gold standards.

Design Concept:
The core concept was inspired by L'Oréal's motto "Beauty for All," which champions the idea of 'DIVERSITY.' This led us to celebrate the varied beauty across different nationalities, shapes, and colors. The design features organically shaped corridors that form the heart of the office layout, inspired by the contours of a woman's face. These corridors connect various areas within the office, promoting a seamless flow that encourages interaction and movement. The color palette, inspired by skin tones and cosmetic hues, further resonates with L'Oréal's core products and brand identity.

Unique Design Aspects:
A standout feature is the curved corridor that links all critical facilities, enhancing internal collaboration. Additionally, a prominent staircase connecting three floors has become a central element in the office, fostering encounters and conversations among staff. This staircase not only serves a functional purpose but has also become a social catalyst within the workspace.

Materials and Impact on Design and User Experience:
The choice of materials was strategically simple yet impactful. Timber laminate mixed with creamy white hues creates a backdrop that emphasizes the simplicity of beauty, a core principle of the L'Oréal brand. Strategic splashes of cosmetic colors and earth-toned furnishings add vibrancy and playfulness to the space, reminding employees of the joy and creativity inherent in L'Oréal's products.

Enhancement of Guest Experience Through Design:
The office design ensures that every element contributes to a dynamic guest experience. From the moment of entry, visitors are introduced to a curved, fluid environment where the reception area smoothly transitions into communal spaces like the café, pantry, and sky garden, and further into the meeting and office areas. This layout not only facilitates an intuitive journey through the space but also encourages interactions and collaborative opportunities across different zones.

Sustainability Considerations:
Sustainability was a cornerstone of the design process, aligning with the LEED Gold certification requirements. Every aspect, from material selection to spatial planning, was scrutinized to ensure environmental responsibility without compromising on style or functionality.
This design for L'Oréal Thailand by dwp represents a harmonious blend of brand identity, functional design, and environmental consideration, creating a workplace that is not only efficient and sustainable but also a true embodiment of beauty and diversity.

Approximately 4,734 sqm.
Matanee Osatanukroa and dwp workplace team
Moxy Bangkok Ratchaprasong
dwp | design worldwide partnership Thailand (2023-2024)

May 13, 2024
The Moxy Hotel Bangkok embodies an innovative approach to hospitality design, skillfully merging local culture with urban sophistication to create a unique guest experience in the city’s heart. The design team was tasked with a brief requiring creative design, versatile space planning, and cultural integration, leading to a concept that respects and enhances the Moxy brand identity.
Inspired by Bangkok's vibrant street life, our "Heart of Bangkok" concept immerses guests in a dynamic environment that mirrors the city’s lively urban scene. This theme is reflected in every design decision, from layout to material choices, creating a memorable atmosphere for Moxy’s youthful demographic.
A notable feature is our tribute to the iconic Scala movie theatre. Although the theatre has been removed, its cultural impact is preserved and reimagined within the hotel, offering a contemporary take on historic Bangkok. This not only maintains local heritage but also deepens guests' connection to the city.
The hotel utilises a mix of exposed concrete, wood, and colourful accents to create a visually stimulating environment. Concrete adds an industrial chic flair, wood brings warmth, and vibrant colours and bold patterns inject playfulness, aligning with Moxy’s brand ethos.
The spatial design of the hotel ensures a seamless experience. The multifunctional bar doubles as a check-in area, and the adaptable Moxy truck serves both as a bar and a DJ booth, promoting aesthetics and functional innovation. This design ensures a fluid, engaging guest journey through the hotel, optimised for relaxation and social interaction.
Despite site constraints, our design maximises functionality without compromising style or comfort. The team skillfully navigated challenges, exceeding expectations with a project that integrates Thai cultural elements and local artistry, celebrating Bangkok’s heritage and providing an authentic cultural experience. Flexible spaces like co-working areas and social lounges address modern travellers' needs, demonstrating our commitment to practical and innovative design solutions. The hotel also incorporates green spaces to enhance ecological value and improve air quality, showcasing a commitment to sustainability.
The Moxy Hotel Bangkok stands as a beacon of contemporary hospitality design, blending innovation with tradition to offer a unique experience that captures Bangkok’s essence.

Approximately 1,625 sqm
Thosarit Achriyasart and Meedatch Inthong
nana's green tea NewYork
Masahiro Yoshida United States (2023-2024)

May 09, 2024
Concept: Wabi-sabi: an aesthetic sense in Japanese art centered on the acceptance of transience and imperfection

Nanaha Co., Ltd. is a company dedicated to introducing "new Japanese forms" to the global market through the lens of "matcha." Its offerings include high-quality matcha products, such as matcha lattes, presented with a modern twist. Rather than adhering strictly to traditional Japanese aesthetics, the store spaces are designed to evoke a contemporary tea room ambiance.
As the owner expresses: " it is our aspiration to establish a store where people can enjoy the traditional tea culture of Japan through a modern interpretation."

The Japanese concept of 'wabi' conveys the charm found in the simple and rustic appearance of objects, emphasizing the beauty that emerges as things naturally age and weather. Similarly, 'sabi' reflects a positive outlook that appreciates the beauty of changes over time.
With the intention of capturing the essence of wabi-sabi, Nana's Green Tea New York has meticulously crafted a space using only natural materials designed to evolve gracefully over time.

In terms of design, the store's benches are crafted from reclaimed timber and stacked stone. The aged wood originates from dismantled Japanese wooden structures, while the stacked stone was once the foundation supporting floorboards made from aged trees in traditional Japanese folk houses. By incorporating these enduring materials, we aim to create a space that will stand the test of time, remaining relevant and inviting for generations to come.

We aspire for visitors to our store to experience the enduring ethos of sustainability deeply rooted in Japanese culture since ancient times.

2D drawings | Vectorworks
3D modeling and rendering | Shade3D, Photoshop

Designer | Masahiro Yoshida, Kim Hyeong Wook
Nicole's Greenhouse
Zaro Architects Egypt (2022-2023)

May 03, 2024
Located in the heart of Downtown El Gouna, Red Sea, Nicole’s Greenhouse is the first vegetarian restaurant in Egypt. With sustainability at the core of the design intent, the restaurant is a renovation of an existing space inside The Three Corners Rihana Resort.

An outdoor extension of the space was created to break the winter wind, allow more natural light inside the interior area and create an overall pleasant experience. The iconic architecture of the space was highlighted by arranging the seating plan around the existing vaulted structures. The space accommodates for a shop, display fridges, buffet area, a main dining hall with a show kitchen and a mixing bar in addition to the outdoor shaded area that acts as a welcoming and cozy greenhouse.

The design concept is centered around the fusion of the surrounding Nubian aesthetics and a greenhouse atmosphere, aligning perfectly with the owner’s vision. Every aspect of the restaurant, from the structure to the furnishings, embraces a recycled and sustainable ethos. The furniture, meticulously refurbished, emanates character and charm, sourced primarily from flea markets, adding a unique eclectic touch to the overall ambiance.

The kitchen, a focal point of the design, is encased in glass walls, inviting patrons to witness and appreciate the artistry of culinary creation. This transparent approach aligns seamlessly with the brand’s desire for guests to enjoy and appreciate the cooking process, fostering a unique and immersive dining experience.


Location: El Gouna, Red Sea, Egypt
Year: 2023
Area: 347 m2
Hazem Zaro
Areeg Ibrahim