rolexreplica.is SEASIDE PERISCOPE

The idea for a public toilet in Gdynia is closely related to the location of the given area. View of the open sea and extending walking paths, suggested concept of creating building that besides its primary function will be set in a seaside tourist character. Periscope building allows its users to observe sea from the interior not through the traditional window. By placing the upper mirror of this periscope mechanism at a height of 4m, view of the water is raised above the boulevards level and so the strolling people. Users of the public toilet can see an undisturbed yet always different image of the Baltic Sea. Monolithic, concrete building owes its shape to the hidden periscope structure, but due to the rounded arcade and used raw materials, building with its profile resembles the nearby breakwater, blending with the local landscape. In the gap between the womens and mens toilet, there is a tribune from which people can enjoy view of the Baltic Sea. Its form, in contrast to the traditional benches, can hold a larger group of people. Wooden finish of the tribune and its surrounding walls warms raw style of the building. Inside the toilet, as well as outside the building, walls are covered with concrete. Free space under periscope construction is filled with huge pebbles, reminding the breakwater. Simple interior exposes periscopes mirror with Baltic Sea view. Direct access to the building allows independent use of all the toilet rooms. Whole object in its form and function blends with the coastal mood, creating entirely new point on the promenade path.

2014

Adam Wiercinski

SEASIDE PERISCOPE by Adam Wiercinski in Poland won the WA Award Cycle 19. Please find below the WA Award poster for this project.

poster
Downloaded 71 times.

/

Adam Wiercinski

Favorited 1 times