The project is a private hospital of 100 bed size ( small size ),is located in Mandalay, Myanmar. The project aims to represent caring an healing and reflecting it in the design by giving max views and pleasure to each patients .
And the project wants to give the patient best views and heal with the design elements( green walls and vegetation)
And not to get direct contact with emergency zone,patients zone with public,the planning is carefully done in order to help the doctors and patients.
TAKE THE ADVANTAGE OF THE VIEW BY LOCATING ALL THE FUNCTION WITH PUBLIC USE ( AMENITY 0 FACING THE VIEW( RESTURANT,LOBBY,WAITING AREA,ETC)
THE ZONING OF THE HOSPITAL IS ARRANGED CAREFULLY
-THE ER ZONE ATTACHED TO THE RADIOLOGY AND LAB ZONE ACCORDING TO ITS NEED TO SERVE PATIENTS QUICKLY.

-THE RADIOLOGY IS NEEDED TO BE NEAR TO THE OUTPATIENT SPACE AND THE INPATIENT,SO THE RADIOLGY IS LINKED TO THE OUTPATIENT THROUGH THE LOBBY AND TO INPATIENT LINKED TO ALL THE FUNCTIONS IT NEEDS THROUGH THE PATIENT ELEVATORS )

-THE OUTPATIENT LINKED TO THE PHARMACY TO SERVE THE PATIENT WHO COME FROM THE CLINIC.

-THE ADMIN ZONE IS LOCATED NEAR THE MAIN ENTRANCE AHD THE LOBBY SO IT CAN BE EASY TO SERVE.

THE OPERATION ZONE IS LOCATED ABOVE THE ER AND LINKED THROUGH AN ELEVATOR. THE PATIENTS GO TO THE HOLDING ROOM BEFORE ENTERING THE SURGERY ROOM. EVERY SURGERY ROOM IS LINKED TO THE ANESTHESIA ROOM AND SCRUB ROOM IS LINKED TO THE ANESTHESIA RROM AND SCROUB ROM FOR DOCTORS. THE CLEAN & DIRTY UTILITY ROOMS ARE LINKED BETWEEN ALL THE SURGERY ROOMS IN THE OPERATION ZONW & THE ER ZONE GOING TO THE CENTRAL STYLIZATION ZONE IN THE BASEMENT THROUGHT THE ELEVATOR SHAFT.NEAR THE EXISTI OF THE OPERATION ZOON,THERE IS THE RECOVERY ROOM FOR THE PATIENT AFTER THE SURGERY.AFTER THE OPERATION ZONE THERE IS A CORRIDOR LEADING TO THE ELEVATOR SHAFT TO THE INTENSIVE CARE UNIT OR TO THE ELVATOR OF THE PATIENT TO THE PATIENT ROOM.


2019

0000

I use the veritical and horizontal combination in the design system.
As the building is horizontally so long, I used big horizontal verticle concrete walls and in order not to have to much of it and get bored ,I put the horizontal detail elements( strps and glasses.)

-

/

Rated 41 times