This building is designed near Historical Pasinler Thermal Facility to protect and sustain the historical and sociological qualities of the thermal traditions in that district. Besides environmental and natural qualities, and
the challenging climate conditions and geography are considered during the design process. Hasan Mountain, its mountainside and its sharp rocks constitute a really effective background for the design. Sharp and pithced
roofs of the design are proposed so as to adapt the building to the geography and reduce the challenging climate conditions of the district. On the one hand, the privacy of the thermal facility is considered as one of the most
important design criteria; but on the other hand, it is aimed to design a visual relation between the building and the outside. So, it is planned to benefit from natural light and air. And natural stone is used as a vernacular material to develop a relation with the historical environment and the traditions.

2016

0000

Orhan ULUDAĞ
Zeynep ULUDAĞ

/

Favorited 1 times