Submitted by WA Contents

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Canada Architecture News - Aug 21, 2023 - 15:13   1594 views

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Vancouver design firm Edit Studios has created a new headquarters for Trulioo, encouraging return-to-work efforts for Trulioo’s team members.

Located in Vancouver, Canada, the project was commissioned by Trulioo, a world-class Canadian-based Fintech company. 

The brief was to assign a new workplace and interior design strategy for the company's new 35,000 square foot (3,252 square meters) Vancouver headquarters, aiming to foster return-to-work efforts after the pandemic. 

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

2nd fl mezzanine and meeting spaces with custom mural. Image © Brett Ryan

"The challenge was understanding what would motivate people to leave the comfort of their homes to return to the office," said Edit Studios.

"A global company with offices worldwide, Trulioo is one of the world's most trusted identity verification platforms," the office added. 

The new HQ spans two floors, and the space revolves around a brightly painted, interconnected stair featuring a custom mural by local artist and Sefton founder Rory Doyle, depicting Trulioo's number one asset, their people. 

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Open meeting room with acoustical lights. Image © Brett Ryan

When entering in through reception, visitors can't help but notice the abstract topographic continents of the world scribed to the wall. This piece is meant to communicate Trulioo's Global reach.

"The priority was to unite all 300 staff into a collaborative, functional, and productive environment that would drive interaction and collaboration," said the studio. 

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Library quiet zone. Image © Ema Peter

"Edit Studios utilized tools such as surveys and one-on-one interviews to uncover themes that reinforced the design direction for the space."

It became clear that acoustical privacy was necessary; open working environments would not work. Employees are on virtual calls daily and require more phone and small meeting rooms to conduct their work without disrupting neighbors. 

Clusters of phone rooms ranging in size break up the office work points and offer respite to concentrate. Open collaboration areas are positioned away from work points, limiting the number of interruptions in a day.

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Open Collaboration Zone. Image © Brett Ryan

"We became comfortable with tech being a numbers game over the last ten years. How many open seats can you fit in one space? Through the pandemic, we saw a shift in sentiment towards having more control over private space. People want spaces with little distraction," said Janay Koldingnes of Edit Studios.

"The Trulioo space plan became an exercise not in the headcount, but in optimizing the number of private spaces teams can access without booking them," Koldingnes added.

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Reception Meeting Rooms. Image © Ema Peter

60 per cent of Trulioo's space comprises amenity areas, collaboration, and meeting spaces, and open collaboration areas are centrally located around work points, each with a slightly different fit and feel. 

Edit designed a 1,500 square foot (139 square meters) library, created for heads-down focused work, and a "living room" that offers a more social setting to collaborate, watch the news, or play Xbox with a colleague. 

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Coffee hub off of reception. Image © Ema Peter

The café allows staff to meet weekly with state-of-the-art technology to host town halls. Within this space, Edit carved out "Arcade Alley", home to various vintage arcade games. 

Discreetly tucked away behind wooden doors is Trulioo's very own Irish pub, offering a bespoke nod to their satellite office in  Dublin. "Arcade Alley'' is home to vintage arcade games, foosball, and ping pong.

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Coffee Hub booths off of reception. Image © Ema Peter

Trulioo’s office design was intended to reflect a residential feel and home comforts, with the modern office's amenities and technology. 

Resimercial became the anthem for the design incorporating a layered lighting approach, soft furnishings, and a warm colour palette. 

A corporate rebrand allowed Edit to use the concepts and colours to inform the office's palette, signage, and wayfinding. Everything down to the wall coverings was custom designed, referencing shapes and colours from the Trulioo rebrand.

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Boardroom with movable tables. Image © Brett Ryan

From "library" settings that boast no zoom calls, to "living room" spaces that allow one to kick back and watch a game, there is something for everyone. 

One of the most exciting features of the space is the plant libraries scattered around the office. During engagement, employees identified how important plant life is to their well-being. As a result, they can borrow a plant from the many plant libraries and take it back to their desk for the day.

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Snack bar. Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Open Work Zones: Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Collaboration Zone. Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Meeting Room. Image © Brett Ryan

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Main eating hub and games zone where all 250 staff can be accommodated. Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Meeting Room with acoustical treatment. Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Living Room. Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Living room and TV lounge. Patio in the background. Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Boardroom with movable tables. Image © Brett Ryan

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Plant library and open meeting rooms. Image © Ema Peter

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Living room booth seating. Image © Brett Ryan

Trulioo HQ by Edit Studios features colorful interiors to encourage return-to-work efforts

Work points and quiet rooms. Image © Ema Peter

Edit is a nimble boutique out of Vancouver, Canada, composed of talented designers and brand enthusiasts. The studio's focus is taking their clients' businesses and brands to the next level through interior design and brand identity.

Project facts

Client: Trulioo

Year: 2023

Location: Vancouver, BC, Canada

Size: 35,000 sq.ft  

Designers: Edit Studios Inc

Real Estate Developer: Westbank

General Contractor: Turner Construction

Furniture Suppliers: Herman Miller & Andreu World

Architectural Walls: Faulkbuilt

Muralist: Rory Doyle

Custom Wall Covering: Edit Studios

Acoustical Wall Covering: Akustus

Top image: Entry, reception, with interconnected stair. Image © Brett Ryan.

All images © Ema Peter & Brett Ryan.

> via Edit Studios

color Edit Studios office workplace workspace