Submitted by WA Contents

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

United Kingdom Architecture News - Jul 12, 2016 - 00:22   17266 views

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Carl Turner Architects new transformation project 'Peckham Levels' to convert a multi-storey car park into a new creative workspace gets green light from Southwark Council. Set over six levels, our proposal will make space for artist studios, maker spaces and a series of public events spaces for the local community and others to enjoy. Arts organisation Bold Tendencies and the celebrated Frank’s Cafe will remain on the top two levels.

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Working together with The Collective, our design answers the high demand for affordable artistic space in the centre of London as well as addresses the needs of Peckham’s celebrated creative community. 

Carl Turner Architects’ proposal includes the provision of over 20,000 square foot of artist’s studios, maker workshops and co-working space for creative start-up businesses. Another 20,000 square foot is set aside for gallery, performance and multi-purpose event spaces that will be open to the public.

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

The studio has also suggested the inclusion of retail spaces for the creative community to be able to promote their work and space for independent traders from the local area. Over the coming months, the architecture firm will be developing their designs and working closely with the community. 

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

Carl Turner’s multi-storey car park conversion into a new creative workspace gets green light

All images © Carl Turner Architects

> via Carl Turner Architects