Submitted by WA Contents

Nanyang Primary School Reaches Its Colourful Completion!

United Kingdom Architecture News - Mar 3, 2015 - 11:43   15969 views

Nanyang Primary School on Kings Road in Singapore has been completed. studio505 are very proud to be involved with such an amazing project.

Studio505 were invited to provide designs for the redevelopment of an existing primary school in Singapore.The existing site sits on a steep slope positioned in a way that works against the natural sloping characteristics of the site. The current entry to school is through a large kindergarten building to the west which acts as a wall, creating an uninviting barrier.


Studio505’s concept aims to create a dialogue between the new buildings and the sloping surfaces. The concept proposes to align the built volumes perpendicular to the slopes of the hillside thus creating a large inviting central valley that not only serves as the entry to the site but also guides the visitor gently up the existing hill deeper to the heart of the school site.

The existing open courtyard will be reinterpreted into a landscaped open central valley creating a variety of spaces for different activites and encourages students to engage and make the most of the outdoor environment.

All Images © Studio505

Project Facts

Design Consultant:studio505

Local Architect:LT&T

Client:Nanyang Primary School

Cost:Approx $37million (SGD)

Gross Internal Area:22,000m2 

Project Manager:PM Link Pte Ltd 

Builder:Guan Ho Construction Co Pte Ltd

Landscape Design:studio505 & LT&T

Completion Date:2014

> via Studio505