The project area is located in the district of Baglum/ Ankara, in an area where the current structuring has not yet fully formed. The fairly large neighborhood park design behind the plot was made by the municipality. However, park’s relation to the district in district master plans was considered to be weak. The functions in the project have been resolved in the 3 different bodies instead of one in terms of both their functions and in order to ensure accessibility to the neighborhood park in the rear. In this way, gaps are created, through which can be passed, forming shortcuts on its scale, which can be used when appropriate for the event, some of the which have been made semi-sheltered with metal pergola to support this kind of use.
Local andesite blocks (Ankara Stone) in front of the building were used in different cross sections and width; the effect of the shade changing during the day was utilized. This stone, which is especially heavily used in public buildings and all across Ankara stone, is used in unusual details to create innovation and awareness.
The building designed in 2015, constructed and brought it into use in 2017.

2015

2017

6.000sqm Site Area
4.800sqm Construction Area

Esra Hilal Akkuyu, Mustafa Taşdemir, Yusuf Geneş,

BAGLUM COMMUNITY CENTER by rgg Architects in Turkey won the WA Award Cycle 26. Please find below the WA Award poster for this project.

poster
Downloaded 22 times.

/

Rated 22 times