Submitted by WA Contents

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Singapore Architecture News - Feb 26, 2021 - 14:23   3768 views

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Singapore-based architecture studio Wynk Collaborative has used a powder-toned color palette for a retail store in Singapore

Named GINLEE Studio Store, the 600-square-foot (55-square-metre) store offers a small courtyard that is activated with soft lines, a palette of off whites, pebble-wash and accents of wood and stainless steel.

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

The courtyard, filled with lush greenery and planters, is shaped by a curvilinear bench to complement the space. This small courtyard also acts as a waiting area for customers who are waiting in the fitting room. 

Designed as a studio store to be a quiet respite from the city, its inviting “outdoor” courtyard with plenty of greenery, bathed in a diffused white glow, forms the focal point of the store, drawing the eye of the visitor inwards as she enters.

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Planned in a simple layout, a workshop table, composed of abstract volumes is situated on one side of the store, facing a sinuous wall overhanging the folded clothing rails on the other. 

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Known for their pleated garments, the store not only sells their ready to wear collection, but also offers a first-of-its-kind pleated-to-order service for a selected range of products, with the aim to reduce wastage by only producing items upon request, thereby minimizing surplus stock at the end of a season.

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

"A customer may select the color and size of a certain product which is then hand pleated and finished on site using the built-in steamer, with the finished product ready to collect within a short time," said Wynk Collaborative.

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Upon entering, a customer is encouraged to stand counter-side to observe the pleating process, or sit down at the courtyard area to enjoy the greenery while waiting for the requested product to be finished.

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Wynk Collaborative's studio store features soft lines and pebble-dashed courtyard with lush greenery

Floor plan. Drawing © Wynk Collaborative

Project facts

Project name: GINLEE Studio Store

Architects: Wynk Collaborative

Location: Singapore 

Size: 55m2 

Date: 2020 

All images © Jovian Lim

> via Wynk Collaborative