If you are a registered member of World Architecture Community, please sign-in now or sign-up to take advantage of membership benefits - it's FREE! Please click here to learn more about the different membership programs.

Description

The basic concepts of designing and constructing, since the land was located on the foothill and overlooks a plain, include following points: Designing two masses for private and public zone and locating them on one floor beside each other in order not to eliminate the sight of climbers to the plain, and do not destroy the view of mountain. Rotating of one mass for more sight view. Locating two departed places on the floor for the masses according to the landscape slope. Designing the windows in way to have sight view to both front plain and behind mountain. Designing landscape coordinated with topographical lines. Localizing the pool not to have sightseeing from the mountain. Provide landscape material from the remained stones of civil activities.

Designed

2014

Completed

2016

Project team

Design and Construct: ShaarOffice Head Architects: Ahmad Ghodsimanesh Design Associate: Maryam Nazemolboka, Mohamad Ghodrat Construction Associate: Reza Ghodsimanesh, Afshin Zare 3D Modeling: Parisa Panahi Photo: Parham Taghioff

/
Image Credit: Maryam Nazemolboka
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff
Image Credit: Parham Taghioff

Favorited 1 times

Rated 12 times

Other Projects by

Villa No.04

ahmad ghodsimanesh

Iran

Designed