Submitted by WA Contents

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

China Architecture News - Aug 22, 2019 - 03:01   1142 views

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Shanghai-based architecture practice Sò Studio has created a metallic interior space for a showroom named PEU À PEU in Hangzhou, China. The PEU À PEU, as a sports band, is owned by JNBY Group. 

The space is inspired by the interaction of sports field: Bundle extrusion and Stretch release. Strong plasticity with elastic force: array and sense of order in machine, with a movable vision installation to reflect space.

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

The detachable assembled racking system what divided space into different spatial regions. Inspired by the contemporary Pop artist Jeff Koons balloon series. The specular reflection ball installation reflected changes in the surrounding environment during the movement.

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

The up and down operation of the robot arm drives the movement of the ball device. Sponge, sphere, structural column, we use straps to combine these three objects of completely different materials. This return to our original concept: free binding & interaction, which create the other focus in the space.

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

The robotic arm constantly taps the potato chip bag. This process symbolizes that the calories are crushed. The architects leave blank in ceiling, wall and floor to make it like white space in the painting.

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Concept sketch

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Sketch

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Sketch-layout

Sò Studio creates metallic interior for showroom in Hangzhou

Sketch-layout-2

Project facts

Project name: PEU À PEU by JNBY

Address: JNBY+, No. 79, Wenxi 2nd Road, Hangzhou, China 

Area: 70 m2

Client: JNBY

Space & installation design: Sò Studio 

Completion time: 2019/2

Project cooperation:

Installation build: Studio NOWHERE

Image Production: MUYI Concept+ Production 

Video Director: Alexis Shao

Video Editor: Elbe Huang

All images © Yuhao Ding

> via Sò Studio