Napp Studio designs a monumental brick-shelved archive with infused lightbulbs

  January 6, 2017 - 14:07   2564     Submitted by WA Contents

Newfound Architecture Project and Product (NAPP) Studio has designed a giant walkable-brick wall featuring millions of biblical and religious texts. Titled 'Archive of Light', the mega-wall is dedicated to numerous stories of prayers and answers.

''The Bricks are books written with text of living stories of the everyday reality, yet, a reality with Hope. Hope is the most significant spiritual grain we rely on when facing the sometime harsh life, it provides us strength and will - the Light to live on,'' says the Napp Studio.

Constructed simply out of light steel, the Shelves hold up the million bricks in a monumental yet sensual manner. The bricks are placed at an oblique angle that display each of their own stories nonchalantly to the visitors when passing by, while allowing light to filter through their slits when ascending.

Positioning the Shelves in the scale and composition in reference to the classical Christian churches, e.g. St Paul’s Cathedral, and chapels, it creates pockets of meditation spaces for visitors to consider and reflect. 

Instead of cladded with extravagant ornamentation depicting the biblical stories, these are sacred spaces solely constructed out of the bricks narrating the actual communications and stories between the people and Jesus - a contemporary Cathedral and Wonder.

Presented in a bi-fold meaning, the Light, on one hand, demonstrates itself as Hope, while, on the other, the actual light that is controlled and filtered by the bricks. The bricks are the only integral substance of the entire Wall, they are the content as well as the architecture. The Wall is an archive of common building substance, the bricks, with stories of the common people and Jesus.

Project facts

Architects: napp studio
Designers: Chris Tsui Chun Shing, Tsang Aron Wai Chun, Wesley Ho Hung Lai
Status: Conceptual Design
Location: United Kingdom
Date: Nov 2016

All images courtesy of Napp Studio

> via Napp Studio 


Share on Social Media